Hoe GOED wil je worden?

via je startpunt naar het resultaat

Hoe goed wil je worden? Een hele simpele vraag. En bij training is het resultaat het enige waar het uiteindelijk om draait. Om resultaten te bereiken moet er echter commitment zijn van alle betrokkenen. Dat zijn in de eerste plaats de deelnemers zelf! Maar in ieders omgeving zijn meer factoren die van groot belang zijn bij het halen van de doelen. Alles moet gericht zijn op het mogelijk maken van het bereiken van de doelen. De inhoud en de vorm kunnen dus nooit op voorhand 100% vast staan, onmogelijk!

De 3 stappen van onze werkwijze zijn heel helder:

1. inhoud

De inhoudsbepaling vindt plaats op basis van de doelen van jou of je organisatie. Maar we gaan wel iets verder, want waarom zijn deze doelen zo belangrijk? Zijn de mensen al 'fit for the job' als het om deze doelen gaat? Zijn de doelen überhaupt duidelijk bij de deelnemers? Is daar overeenstemming over? Maken de omgevingsfactoren het mogelijk om de doelen te halen? Is er voldoende support? Vragen genoeg!
Wij doen dat door middel van een intake met alle deelnemers, waarbij we ook niet bang zijn om de opdrachtgever nog eens na te laten denken over de resultaten hiervan. Want misschien moeten de doelen wel iets bijgesteld worden. Samen bepalen we de richting en dan pas zetten we de seinen op groen voor de versnelling.

2. Vorm

Voor ons is de vorm van zeer groot belang. Het is namelijk van invloed op het resultaat. Leerstijlen, activiteitenvoorkeuren en zelfs hobby's kunnen richting geven aan de manier van het behalen van doelstellingen. Het aantal activiteiten en werkvormen is natuurlijk eindeloos, maar wat is de juiste? Dat is een kwestie van zorgvuldig kiezen. Dat de manager graag wil zaklopen wil nog niet zeggen dat het team daar ook blij van wordt... De activiteit dient altijd als (korte) kickoff van het programma en vervolgens werken we met een ijzersterk en bewezen didactisch model zo optimaal mogelijk aan de inhoud.


3. Resultaat

Zonder aantoonbaar resultaat is eigenlijk geen enkele training geslaagd. Het resultaat van onze trainingen kan via een online programma helder en transparant worden aangetoond. Naast de harde resultaten is onze tevredenheidsscore minstens zo belangrijk. Door de uitgekiende aanpak worden de behaalde resultaten nog eens van extra waarde door het borgingsprogramma.
Weleens een voetballer gezien die na het behalen van het Nederlands elftal stopt met trainen? Trainen is oefenen en oefenen is borgen.