Waarom TIJGERS sluipen en ZEBRA'S niet

Prestatie = Talent x inzet : ego

- Tom van 't Hek -

Iedereen heeft zijn of haar talenten. Die talenten wil je benutten. Als je iets niet goed kunt en je voelt er geen passie voor, zal je er nooit succesvol in worden! Misschien dat je je nog net staande houdt als je heel goed oplet op school en heel hard je best doet tijdens je stages, maar je zal er nooit in uitblinken en, nog veel erger, je zal er niet gelukkig van worden.
Een sluipende zebra ziet er niet alleen gek uit, het werkt ook niet. Het beest vindt er geen grasspriet meer mee, maar wordt ondertussen wel veel kwetsbaarder.

Om ergens heel erg goed in te worden moet je wel een beetje talent hebben, maar talent alleen alleen is niet voldoende. Talent zonder inzet is nog steeds geen prestatie en inzet zonder plezier of passie geeft geen voldoening. En juist dat laatste heb je zo hard nodig in je werk. Voldoening!

Met training kan je de juiste inzet van je talenten vergroten en wordt je beter. En dat laatste is een hele belangrijke voorwaarde om nog gelukkiger te worden in het werk wat je zo graag doet. Zo maken wij de cirkel rond.  

Wil je jou (of jullie) talenten vinden en/of beter leren gebruiken? Stel ons geheel vrijblijvend de specifieke hulpvraag en wij gaan je helpen!

THEMAGECENTREERDE INTERACTIE

TGI is al geïntroduceerd bij TEAMONTWIKKELING, maar is ook uitstekend toe te passen binnen persoonlijke ontwikkeltrajecten.

Themagecentreerde interactie is ontwikkeld door Ruth Cohn (1912-2010). Haar uitspraak 'Be your own chairperson!' is de basis voor het denken vanuit je eigen verantwoordelijkheid. Maar daarnaast zijn er nog 3 belangrijke waarden. Namelijk de uit te voeren taak, de groep waar je mee moet samenwerken en de omgevingsfactoren die van invloed zijn.

TGI is bedoeld als aanjager van persoonlijke leiderschap en stimuleert daarmee bevlogenheid, gelijkwaardigheid, creativiteit, samenwerking, autonomie en zelfsturing. U ziet het: al deze moderne en hippe thema's zijn ouder dan het lijkt. TGI bestaat al jarenlang, maar is nog steeds (of beter gezegd: eindelijk) super actueel!

Try it. NO CURE? NO PAY!


YOU decide how to Accelerate!