Team- en talentontwikkeling

Team- en talentontwikkeling. Het ligt dichter bij elkaar dan je soms denkt en het vraagt allebei om dezelfde voorwaarde: SUPPORT vanuit alle lagen van de organisatie. Één voorwaarde voor succes moet er altijd zijn: bevlogenheid. En bijna iedereen start bevlogen aan zijn of haar avontuur bij een organisatie. Maar wat moet je doen om die bevlogenheid te behouden?

BEVLOGENHEID: laat je potentieel niet VERBLEKEN!

(MEER) BEVLOGENHEID IN JE TEAM?!

  • Wat als je op zoek bent naar nét dat beetje meer bevlogenheid in je team?
  • Wat als je nog ietsiepietsie schwung mist?
  • Wat als de loyaliteit en het potentieel er wel zit, maar de passie best nog iets meer uit de verf mag komen?
  • Of mis je simpelweg iedere vorm van bevlogenheid in je team.....?

-DOWNLOAD DE FLYER HIERONDER-

3 KERNEN van bevlogenheid

VITALITEIT - TOEWIJDING - ABSORPTIE

Bevlogenheid is wetenschappelijk diepgaand onderzocht aan bijvoorbeeld de Universiteit Utrecht door W.B. Schaufeli en A.B. Bakker. Zij komen op bovenstaande 3 kernen die nodig zijn om bevlogen je werk te kunnen doen.

Wij hebben de wetenschappelijke inzichten omgezet naar een toegankelijke en uitdagende training. Let wel: bevlogenheid komt niet uit een stokje met toverglitter! Dat idee willen we ook zeker niet wekken. Maar met ons energieke programma ontstaat wel bewustwording van de benodigde voorwaarden.

Waarom TIJGERS sluipen en ZEBRA'S niet

TALENTONTWIKKELING

PRESTATIE = TALENT X INZET : EGO

Iedereen heeft zijn of haar talenten. Die talenten wil je benutten. Je moet doen waar je goed in bent! Een sluipende zebra ziet er niet alleen gek uit, het werkt ook niet. Het beest vindt er geen grasspriet meer mee, maar wordt ondertussen wel veel kwetsbaarder.
Om ergens heel erg goed in te worden moet je wel een beetje talent hebben, maar talent alleen alleen is niet voldoende. Talent zonder inzet is nog steeds geen prestatie en inzet zonder plezier geeft geen voldoening. En juist dat laatste heb je zo hard nodig in je werk. Voldoening!

O ja, dat ego... Teveel ego? Niet doen! Helemaal geen ego? Iets gedeeld door 'nul' is 'nul'!


VORM IS BELANGRIJK

Voor ons is de vorm van groot belang. Het is namelijk van invloed op het resultaat. Leerstijlen, activiteitenvoorkeuren en zelfs hobby's kunnen richting geven aan de beste manier van het ontwikkelen van talenten. Via welke weg wil jij ontwikkeling vormgeven? Hieronder vind je ideeën over hoe we dit in zouden kunnen vullen.

Ontwikkelen is een actief proces, dus we gaan sowieso niet hangen in een conferentiezaal om te luisteren naar een eenzijdig verhaal met de bijbehorende plattekontpijnlijkerugslaperigebliksymptomen!

Life's like cycling: you need MOMENTUM to keep your balance

INSPANNING

Een actief en avontuurlijk programma kent 2 invalshoeken. De ene invalshoek is inspanning. Een avontuur beleven met het zweet op het voorhoofd? Dat gaat best lukken. Uiteraard staat de inhoud centraal. Maar als jullie groep gek is op een avontuurlijke uitdaging die fysiek pittig is, is dat natuurlijk een perfect uitgangspunt van een inhoudelijk traject.

Echte AVONTUREN kun je niet downloaden
- Loesje -

ONTSPANNING

Liever het avontuur opzoeken op een ontspannende manier? Dat kan natuurlijk ook. Met elkaar trekken we erop uit om mooie dingen te ontdekken. Natuurlijk hier en daar met een beetje uitdaging en de koppeling aan het trainingsonderwerp. Weleens van het parasympathisch zenuwstelsel gehoord? Nou, dat gedeelte in je brein gaat het naar zijn zin krijgen hier!
Maar ook nu geldt weer: hier stopt het niet. Na de activiteit komt pas de echte uitdaging, maar met de bagage uit deze sessie ben je volledig opgeladen om er iets moois van te maken.

Creativity is intelligence having FUN
-Albert Einstein-

EEN TASTBARE HERINNERING

Hoe leuk is het om aan een training een tastbare herinnering over te houden die op een goed zichtbare plek komt te hangen? Tijdens een creatieve sessie komt er natuurlijk van alles los. Van schaterlachen tot diepgaande discussies. Expressie met hart en ziel, zowel op het canvas als in de gesprekken. Een heerlijk middel om de doelen te realiseren. En af en toe, als je langs jullie kunstwerk loopt, komen de herinneringen en de ideeën weer naar boven. Over borging gesproken!