Chase your DREAMS!

Iedere Challenge is opgebouwd vanuit dezelfde uitgangspunten. Dit noemen wij het SAFE principe.
SAFE is afgeleid van S4F3. Veiligheid is belangrijk voor een optimale ontwikkeling. Veiligheid zou je moeten krijgen van je omgeving, maar veiligheid heeft ook voor een groot deel te maken met zelfvertrouwen! Weten dat je iets kunt geeft je een veilig gevoel en om zelfvertrouwen te hebben zijn weer een aantal voorwaarden van belangrijk.

We hebben dit opgebouwd in 3 lagen: JEZELF, je DIRECTE OMGEVING en DE WERELD

- JEZELF
Alles begint bij jezelf. Kan je dat van kinderen al zeggen? Moeten kinderen alles dan maar zelf doen? Nee, kinderen hebben nog heel veel hulp en begeleiding nodig. Maar ze moeten al wel de tools krijgen om te leren hoe ze zelf verantwoordelijkheid kunnen pakken om te bereiken wat ze willen. Er bestaan 3 kernen, 3 basisvoorwaarden die noodzakelijk zijn om voldoende zelfvertrouwen te ontwikkelen:
FIT - FOCUS - FLOW

- DIRECTE OMGEVING
Je directe omgeving is als kind je familie en je vriendjes en vriendinnetjes, je leraren, je coach etc. Deze directe omgeving vraagt om interactie, zij hebben jou nodig en andersom. Soms is dit moeilijk, omdat anderen teveel van je willen en eisen of juist omdat je geen hulp durft te vragen. Daarom staan deze 4 S'en centraal in ons programma:
STERK STAAN - SAMENWERKEN - STEL DOELEN - SUPPORT

DE 3 F's UIT

DE 4 S'en UIT

- FIT
Een goede fysieke en mentale fitheid is super belangrijk om je goed te voelen.                                 

- STERK STAAN
Sterk is meer dan fysieke kracht, sterk in je schoenen staan en nee durven zeggen is een kunst op zich.

- FOCUS
Afleiding is killing. Op school, tijdens je huiswerk en als je dreigt te verliezen.

- SAMENWERKEN
Soms wil je alles het liefst alleen doen. Maar is dat altijd handig? Nee dus!

- FLOW
Als alles lukt heb je het naar je zin en schiet de tijd voorbij. Wat moet je hiervoor doen?                   

- STEL DOELEN
Hoort dit bij direct omgeving? Jazeker, doelen stellen doe je namelijk liefst niet alleen.       


- SUPPORT
Supporters zijn als een 12e man. Ook bij het najagen van je dromen, je kan gewoon niet zonder!         

- DE WERELD
Als je de bovenstaande eigenschappen en vaardigheden onder de knie hebt en jezelf eigen kan maken (de één vast wat meer dan de ander), dan ben je klaar om de uitdagingen in de wereld aan te gaan en je dromen na te jagen. Dan hoef je niet bang te zijn voor tegenslagen, want je hebt de tools om daarmee om te gaan.

Het is de droom van ApeXa 4Kids om (zoveel mogelijk) kinderen daar de juiste bagage voor mee te geven!!

Waar, wanneer en Quanta Costa?

ApeXa 4Kids wordt wekelijks georganiseerd in het Jeugddorp Dordrecht! Iedere woensdagmiddag staat een ander thema centraal. Na aanmelding wordt er een utinodiging verstuurd via TEAMERS, een speciaal programma waarin teamactiviteiten worden gepland. TEAMERS is ook als app te downloaden op de telefoon waardoor het wekelijks aan- of afmelden nog makkelijker is.

De prijs voor één training van een uur is 6,50 incl. BTW. De kinderen krijgen daarvoor een intensief en leerzaam programma en dat is ook nog eens inclusief drinken en een gezond tussendoortje. Een echte fan? Koop dan een A4K Membercard! Dan krijg je 10 trainingen voor maar 59,-incl. BTW.

Data

Houd de website www.apexa4kids.nl in de gaten voor de eerstvolgende datum. Daar kan je je ook aanmelden voor de eerstvolgende training. Wil je NIET aanmelden voor trainingen, maar WEL op de hoogte blijven? Dat kan via de nieuwsbrief waar je via de knop hieronder voor kan inschrijven. Let op: aanmelden voor de training doe je dus op www.apexa4kids.nl